TOM DIXON

Tom Dixon design

Tom Dixon – skaberen bag de funktionelle kunstværker

Det var et tilfælde, at Tom Dixon endte, hvor han gjorde. I 1983 var han ude for en motorcykelulykke, og i den forbindelse ønskede han selv at sætte sin motorcykel i stand igen, fordi han alligevel blev nødt til at gå hjemme i en sum tid. Under istandsættelsen lærte Tom Dixon selv at svejse, hvilket var nødvendigt for at gennemføre projektet. At svejse blev hans hobby, så efter projektets afslutning valgte Tom Dixon at begynde at svejse sine egne møbler, hvilket skulle vise sig at komme både ham og hele verden til gode.

I 2002 startede Tom Dixon sin egen designvirksomhed ”Tom Dixon” i samarbejde med David Begg. Virksomheden Tom Dixon fik i løbet af meget kort tid stor succes, hvilket skyldes den anderledes tilgang til design samt valg af materialer. Selv var han allerede en stor succes, som på det tidspunkt havde gjort sig bemærket med forskellige designs, som han havde skabt for andre brands, ligesom han havde været primusmotor for at skabe et miljø for unge designere. I dag er Tom Dixon repræsenteret i mere end 60 lande rundt i verden, hvilket vidner om en enorm succes på relativt kort tid. Tom Dixon skaber anderledes designs. Hans skæve ideer ender som regel ud som funktionelle kunstværker, der på alle måder inspirerer og imponerer. Den tidligere omtalte motorcykelulykke endte altså med at være held i uheld – heldigvis!

Beat Fat Pendant Black

Beat fat lamp tom dixon

Beat Fat Pendant Black er designet af Tom Dixon og produceret af Tom Dixon. Den skulpturøse lampe er både et udseendemæssigt og funktionelt vidunder, hvilket er et generelt kendetegn ved mange af Tom Dixons designs. Lampens simple og minimalistiske form kombineres med den varme inderside af lampeskærmen, som er lavet af messing – to udtryk, som står i fantastisk kontrast til hinanden.

Beat Wide Pendant Black

Wide lamp tom dixon

Beat Wide Pendant Black er i familie med Beat Fat Pendant Black. De to lamper minder på mange måder om i hinanden, men lampeskærmens form er den store forskel. Beat Wide Pendant Black har et simpelt og mere klassisk udtryk, men materialemæssigt er der ikke forskel fra Beat Fat Pendant Black. De to lamper kan naturligvis hænge for sig selv, men de vil også gøre sig særdeles godt sammen.

Tom Dixon – Det anderledes og unikke

tom dixon lamper

Tom Dixon designer bemærkelsesværdige og interessante møbler samt lamper og interiør.
Tom Dixon har en helt særlig evne til at gøre ”nødvendige” genstande som møbler og belysning til funktionelle kunstværker. Faktisk kan det være ligeså interessant at studere en lampe designet af Tom Dixon, som det kan være at studere et maleri. Tom Dixons møbler og interiør kan anvendes både privat og på arbejdspladsen – du skal blot være åbensindet og imødekommende overfor det anderledes og unikke!

3 gode grunde til at vælge møbler og interiør fra Tom Dixon

  • Det er sjældent at se en designer, der formår at kombinere det tidløse aspekt med moderne og anderledes design, i en sådan grad som Tom Dixon gør det!
  • Tom Dixons designs er gennemtænkt ned til mindste detalje, hvorfor han formår at imponere med både design og funktion på en og samme tid
  • Der er en gennemgående rød tråd i mange af Tom Dixons designs, så de er yderst velegnede til både private og virksomheder, der ønsker at skabe et gennemgående tema i flere rum

Lige så vild med udvalget fra Tom Dixon, som vi er?

Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har en specifik forespørgsel på et eller flere produkter fra Tom Dixon. Det eneste du skal gøre er at udfylde nedenstående kontaktformular, og vi vender retur med et personligt svar til dig.

Kontakt os

Send os en mail, og vi vender hurtigst muligt tilbage.