Stouby

mirage fra stouby

Stouby – en helt fantastisk historie som stadig lever videre

Historien om Stouby går helt tilbage til år 1902, hvor den særdeles populære møbelproducent blev grundlagt. Dengang var forholdende anderledes, end de er i dag. Grundlæggeren af Stouby hed Marius J. Blirup og han var en vaskeægte iværksætter med en umådelig skabertrang. Med et par hundrede kroner i tegnebogen, lidt læderhud, et chaiselounge-stel og en smule lærred begyndte Marius J. Blirup at designe møbler. Folk var ganske imponerede over hans formåen inden for møbeldesign, og de tjente kroner fra et solgt møbel blev investeret i udviklingen af et nyt. Marius J. Blirup blev hurtigt fast inventar på datidens internationalt anerkendte messe inden for håndværk. I mange år drev han møbelvirksomheden Stouby, som lå placeret i byen af samme navn. Først i 1944 overtog svigersønnen Børge Hansen Stouby, og han formåede i den grad at ekspandere den allerede succesfulde virksomhed, som nu også kom til at eksportere til næstens alle verdenshjørner herunder bl.a. USA, Østrig og England. I 1965 modtog Stouby sågar en hæderlig påskønnelse fra selveste The New York Times Magazine for virksomhedens funktionelle og eksklusive design. I 1976 sluttede familiens foretagende i Stouby og virksomheden kom på andre hænder – dog med nøjagtigt samme mål og strategi. Sidenhen har virksomheden udvidet til nyere og større produktionsfaciliteter, og ejerstrukturen har ligeledes ændret sig. En ting er dog forblevet der samme – virksomhedens designfilosofi.
I årenes løb har Stouby samarbejdet med alverdens eksterne anerkendte designere fra både Danmark og udlandet. Samtlige designere har arbejdet ud fra Stoubys ønske om at levere ekstraordinært håndværk, hvor både design og komfort er udover det sædvanelige. Gennem tiderne har flere af de eksklusive designs vundet nationale såvel som internationale priser.

Albert De Luxe – design af Finn Østergaard

albert de luxe stol
Albert De Luxe er en videreudvikling af den oprindelige Albert-stol. Albert De Luxe er designet af Finn Østergaard for Stouby, og med tiden er den blevet en ægte dansk klassiker. Her får du stilrent design og fantastisk komfort, som du vil blive enormt glad for, uanset om det er til hjemmet eller virksomheden.

Cumulus – stilrent og kreativt design

cumulus loungeborde
Cumulus er et familiemedlem til Stoubys Concord-serie, hvor inspirationen tydligt udspringer fra. De runde og organiske former passer ind i stort set alle miljøer, hvor de på en helt neutral måde vil indgå som en naturlig del af indretningen. Det stilrene og alligevel kreative design er inspirerende og fantastisk at se på, ligesom funktionaliteten og kvaliteten er helt i top. Bordet fås i klassiske farver samt mere livlige farver.

Stouby – alsidige møbler som kan klare hverdagens slitage

frost stol fra stouby
Hvis du er til klassisk dansk design, hvor komfort og udtryk går hånd i hånd, så er møbler fra Stouby et rigtig godt bud. Kvaliteten er i top og med den rette pleje holder møblerne i en menneskealder på trods af slitage. Møblerne er meget alsidige, og de kan anvendes i stort set alle miljøer både i det private, i det offentlige og i erhverv.

Tre gode grunde til at vælge design fra Stouby