Le Klint

le klint

Le Klint – Over 75 år som en af Danmarks førende belysningsvirksomheder

I 1943 blev lampevirksomheden Le Klint grundlagt, og i årenes løb har virksomheden udviklet et verdenskendt brand, som er respekteret og anerkendt af de fleste med kærlighed til godt lampedesign. I over 75 år, er der blevet skabt nogle af dansk designs helt store lampeklassikere, som har vundet et utal af priser både i Danmark og i udlandet.
Hos Le Klint står det aldrig stille. Der er et helt tydeligt DNA i virksomhedens designs, som skinner igennem ethvert produkt. Uanset om lampen er designet for over 50 år siden, eller om den er designet i dag, så er du ikke i tvivl om, at det er en lampe fra Le Klint. Det betyder bestemt ikke, at Le Klint er en stagneret virksomhed – tværtimod. Le Klint designer og udvikler hele tiden nye produkter, men det er ud fra en strømlinet tilgang og en klar retning, som visualiserer, at det er en virksomhed, som ved hvad de kan og vil. De fokuserer på det, de er gode til fremfor at skyde med spredehagl.

Saxlampe – Blandt de allerstørste lampeklassikere

saxlampe fra le klint
Saxlampen fra Le Klint er unægtelig en af de største lampeklassikere, der er blevet skabt i Danmark. Den hyggelige lampe pryder mange danske og udenlandske hjem, hvor den bidrager med et rart udtryk og en god funktionalitet. Lampen kan trækkes frem og tilbage som en harmonika, hvorfor det er nemt at retningsbestemme lyset. Det gør den særdeles velegnet til sofaområdet, hvor en rolig og behagelig belysning ofte er at foretrække, når der skal ses fjernsyn eller læses en god bog. Saxlampen fra Le Klint blev designet tilbage i 1972, og på trods af lampens alder, bliver den stadig solgt i stor stil. Det skyldes i høj grad den gode funktionalitet og det tidløse udtryk, som passer ind uanset indretningsstil.

Lamella 132 – En ny klassiker

lamella 123 le klint
Lamella 132 er designet af den anerkendte duo Takagi og Homstvedt. Lampen er en del af Le Klints nyere kollektion, og den har i den grad potentiale til at blive en af nyere tids store lampeklassikere. Det tidløse og interessante design er inspireret af lamellerne på undersiden af svampe. Lampen kan med fordel anvendes over et spisebord eller i et loungeområde.

Le Klint – Skaber hygge og hjerterum

lamper fra le klint
Le klint har en unik evne til at skabe hygge og hjerterum. Uanset hvilken lampe der er tale om, så fylder den ethvert rum med tryghed og behagelighed. Lamperne er tidløse og særdeles alsidige, hvorfor de kan anvendes i hvilket som helst miljø og se ud som om, at de er skabt dertil.

Tre gode grunde til at vælge lamper fra Le Klint