Glamox

glamox lamper

Glamox – Når en opfindelse bliver en kæmpe succes

I 1947 grundlagde norske Birger Hatlebakk virksomheden Glamox. Biger Hatlebakk var både civilingeniør, videnskabsmand og opfinder – altså en mand med mange evner og kompetencer. Hatlebakk underviste i fysik og kemi på universitetet, og i sin fritid eksperimenterede han bl.a. med forskellige elektroniske processer. På et tidspunkt opdagede Hatlebakk en helt fantastisk metode til elektrokemisk overfladebehandling, som han selv døbte ”glamoxering” – og heraf opstod navnet til hans virksomhed, Glamox. Hatlebakk brugte metoden til at producere produkter inden for belysning, og efterspørgslen viste sig at være ganske stor. Virksomheden har siden dengang oplevet kontinuerlig vækst. Glamox har gennem tiderne etableret både produktionsfabrikker og salgskontorer i flere lande, ligesom de gennem horisontal integration har udkonkurreret nogle af de helt store konkurrenter.
Glamox tilbyder belysning og komplementære produkter hertil. Virksomheden henvender sig primært til kontraktmarkedet herunder industri, sundhed, undervisning og kontor, hvor det er muligt at købe alt inden for både indendørs- og udendørs belysning samt tilbehør hertil. Produkterne er udviklet i samarbejde med en række anerkendte designere fra hele verden. Yderligere har Glamox fokus på at påvirke miljøet mindst muligt. Ved bl.a. at optimere drift og produktion, sænke energiforbruget, tage ansvar for forsvarlig transport, og ved at anvende bæredygtige materialer med lang levetid sikrer Glamox, at de ikke påvirker miljøet unødigt.
Glamox er ikke et sekund i tvivl om den høje kvalitet i hvert eneste produkt. Derfor giver virksomheden 5 års garanti mod produktions- og materialefejl på sine produkter.

L-1: Til dem der vil have kvalitet

glamox L1
Den anerkendte norske industrimand Jac Jacobsen har skabt den alsidige og særdeles populære lampe L-1. Selv har han sagt følgende: ”Konkurrence er godt for os, det gør produktet bedre – og dem der vil have kvalitet vælger L-1”. Lampen har vundet flere internationale priser, og den er solgt i mere end 25 millioner eksemplarer verden over. L-1 er en verdensklassiker, som aldrig går af mode. Den henvender sig i særdeleshed til den kvalitetsbevidste forbruger, som ønsker fremragende belysning på skrivebordet. L-1 kan i øvrigt leveres med LED-teknologi, hvis det ønskes. På den måde får du en lyskilde, der har en forventet levetid på 50.000 timer – altså 25+ år ved normalt kontorbrug.

Ovelo – Fleksibilitet og interessant design

ovelo glamox
Ovelo er designet af Stephan Copeland, som er stærkt inspireret af mobilitet og det ”vægtløse” design. Ovelo fra Glamox er et glimrende eksempel på Copelands designfilosofi. Det lette og fleksible design skiller sig i særdelshed ud fra mængden, og samtidig leverer den et fremragende lys. Ovelo-lampen er udstyret med lysdioderne, som er kendt under navnet ”state-of-the-art”. Disse lysdioder giver et varmt og behageligt lys, og de har en forventet levetid på hele 50.000 timer.

Glamox – til dig der ikke går på kompromis

glamox lampedesign
Glamox er til dig, der ikke går på kompromis. Til dig der kun accepterer det bedste af det bedste. Om end du har brug for god belysning på et kontor, på en institution eller et helt tredje sted, så er Glamox løsningen. Funktionaliteten og designet er i en klasse for sig selv. Virksomhedens miljøpolitik er bemærkelsesværdig og Glamox må siges, at være i en klasse for sig.

Tre gode grunde til at vælge belysning fra Glamox