Carl Hansen & Søn

Carl Hansen

Mød en af Danmarks (måske) mest kendte møbelproducenter

Siden 1908 har den fynske snedkervirksomhed Carl Hansen leveret nogle af nutidens største danske designklassikere til både virksomheder, institutioner og private hjem. Omdrejningspunktet har altid været stor håndværksmæssig kvalitet kombineret med tidens moderne produktionsteknologi. I begyndelsen startede Carl Hansen med at producere møbler på bestilling, men som efterspørgslen var stigende, gik virksomheden over til serieproduktion. I dag er det fortsat målet hos Carl Hansen at tilbyde bæredygtig produktion af gamle designklassikere og nytilkomne designermøbler. Særligt kendt er Carl Hansen for samarbejdet med den anerkendte designer Hans J Wegner, som startede i 1949 med at producere møbler for Carl Hansen. Hans J. Wegner bliver omtalt som grundlæggeren af ”Danish Modern”, hvor danskerne i højere grad begyndte at betragte møbler ganske anderledes, end de havde gjort tidligere.

Dét kan et klassisk designermøbel fra Carl Hansen gøre for dine rum

Med et designmøbel fra Carl Hansen, får dine rum tilført en unik designhistorie, som har stor autenticitet. Møblerne fra Carl Hansen adskiller sig markant ved ikke at være masseproduktion men unikke designobjekter, der tilfører sjæl og nerve til dine rum. Du vil opleve utrolig slidstærke materialer, som kun vil blive pænere med tiden af hverdagens slitage.

Y-stolen – den uundgåelige designklassiker fra Carl Hansen

Carl Hansen Y stolen
Selvom Y-stolen blev lancieret tilbage i år 1950 er den fortsat en anerkendt og højtelsket stol. Y-stolen går også under navnet The Wishbone Chair. Y-stolen er designet af ”stolens mester” Hans J. Wegner i 1949, hvor den blev betegnet som noget af det mest eksklusive og moderne, du kunne komme i nærheden af. Stolen er enkel i sit udtryk – men tag ikke fejl. Der er over 100 led i produktionen af stolen, hvilken gør den yderst kompliceret og kræver stor præcision. Y-stolen er en ægte dansk klassiker, som rammer perfekt ind i den danske tradition for godt håndværk. Den er holdbar, den er rar at sidde i, og jo mere patina den får i løbet af årene, desto smukkere bliver den. Disse egenskaber gør, at stolen er særligt oplagt at anvende til erhvervsindretning.

Colonial Chair – tidløs design med smukke former

Carl Hansen Colonial Chair
Colonial Chair fra Carl Hansen har et rustikt udtryk, som udstråler godt håndværk og sans for gamle danske møbeltraditioner. Komforten er i absolut top, og materialerne er af bedste kvalitet. Sædet er lavet af håndvævet flet, hvilket går stolen til noget helt særligt. Ligesom det er tilfældet for Y-stolen, bliver Colonial Chair også blot smukkere med tiden. Det er generelt for mange af Carl Hansens møbler, at de er designet til at holde i mange år og tåler daglig slitage, som kun gør stolene endnu smukker.

Tre gode grunde til at vælge møbler fra Carl Hansen